高中学习网-高中学习方法、解题技巧、知识点总结、学习计划、同步辅导资料!

高中学习网-人民教育出版社人教版部编同步解析与测评答案-电子课本资料下载-知识点学习方法与技巧补课解题技巧学习计划表总结-人教网-高中试卷网题库网-中学学科网

当前位置: 首页 > 高中英语 > 综合辅导 >

高一英语知识点:广东省2011年下学期期末复习检测(7)

http://www.newdu.com 2020-03-28 新东方 佚名 参加讨论

    44. A 词义猜测题。根据上文和此句的意义可知答案。
    45. A 推理判断题。由第三段The proteins appear to be found only in people with the disease可推断出答案。
    (B)本文主要介绍了美国俚语的一些情况。
    46. D 细节理解题。由文中第一段可知答案。
    47. B 推理判断题。文中提到俚语产生有地区性,各行各业, 各阶层中,由此可知答案。
    48. C 细节理解题。由第二段可知,有代表美国总统的俚语,而不是美国总统创造俚语。
    49. A 推理判断题。从文章第一段最后一句可知答案。
    50. A 主旨大意题。B, C, D都只是文章所涉及的部分内容。A概括较全面。
    (C)本文报道了外国专家对解决2008北京奥运会交通拥挤问题所提出的一些建议。
    51. A 词义猜测题。由下面两行可知答案。
    52. A 细节理解题。由第三段第一句可知答案。
    53. B 推理判断题。他以自己为例子就是鼓励政府官员多用公共交通工具或多骑自行车。
    54. C 推理判断题。由文章倒数第三段可知答案。
    55. D 推理判断题。文章第一段就是文章的主旨。
    第二节:信息匹配(共5小题;每小题2分,满分10分)
    56. E关键词:find the direction与Compass。
    57. B关键词:to play a musical instrument与guitar。
    58. D关键词:suffered from osteoporosis与calcium(钙)。
    59. A关键词:attractive at the party与draw other’s attention。
    60. C关键词:read something about taking a risk与adventurous。
    第三部分 阅读 (共两节,满分40分)
    第一节:阅读理解(15小题,共30分)
    阅读下列短文,从每题所给的A 、B 、C、D四个选项中选出最佳选项。
    (A)
    In the southern part of America, when somebody has a birthday, often family or friends, or both, will arrange a party. The party could be elaborate(精心准备的)and include a meal or may be simple with a birthday cake and drinks. One does not plan, nor give, one’s own birthday as is the custom in some cultures. At a party there is usually a decorated cake, often with the words “Happy Birthday” and with the name of the person written on the top of the cake. Sometimes there is also one candle for each year of the person celebrating the birthday before the cake is cut. While blowing out the candles, the person makes a wish for something pleasant.
    Usually those invited to a birthday party will bring a gift for the person honored. Gifts given by friends do not have to be expensive, but the family of the birthday person will spend whatever they can afford on a gift.
    Christmas parties also are very popular in the South. Often this is the only time during the year that some people see acquaintances(熟人). These parties can be elaborate or simple, ranging from a buffet(自助餐)to a reception called “open house (家庭招待会)”. If you are invited to one of these, you don’t need to take a Christmas gift, as it is not customary to take the hostess a gift every time you are invited to a party or a meal. However, if you wish to take a gift, it should only be something useful and inexpensive and should be given to the hostess at the door as you enter the party. Usually gifts of Christmas food treats are the most appreciated.
    66. On one’s birthday, before blowing out the candles, he or she will______.
    A. wear beautiful clothes B. eat birthday cake
    C. invite friends D. make a wish
    67. This passage mainly tells us about __________.
    A. two kinds of parties in the southern United States
    B. how to arrange a birthday party
    C. how to arrange a Christmas party
    D. who will arrange a party
    68. In southern America, birthday parties are often arranged by _________.
    A. friends B. oneself C. family D. Both A and C
    69. Which of the following is true?
    A. For a birthday party, the cake is often cut before candles are blown out.
    B. For a birthday party, neither friends nor the family will buy expensive presents.
    C. It’s customary to take the hostess a gift when you are invited to a party.
    D. If you take a gift to a Christmas party, you’d better take something useful and inexpensive.
    70. What kind of gift is the best if someone is invited to a Christmas party?
    A. Expensive things B. Candles C. Food D. Money
    (B)
    When I was small and my grandmother died, I couldn’t understand why I had no tears. But that night when my dad tried to cheer me up, my laugh turned into crying.
    So it came as no surprise to learn that researchers believe crying and laughing come from the same part of the brain. Just as laughing has many health advantages, scientists are discovering that so, too, does crying.
    Whatever it takes for us to reduce pressure is important to our emotional (情感的) health, and crying seems to work well. One study found that 85 percent of women and 73 percent of men report feeling better after crying.
    Besides, tears attract help from other people. Researchers agree that when we cry, people around us become kinder and more friendly and they are more ready to provide support and comfort. Tears also enable us to understand our emotions better; sometimes we don't even know we' re very sad until we cry. We learn about our emotions through crying, and then we can deal with them.
    Just as crying can be healthy, not crying — holding back tears of anger, pain or suffering — can be bad for physical health. Studies have shown that too much control of emotions can lead to high blood pressure, heart problems and some other illnesses. If you have a health problem, doctors will certainly not ask you to cry. But when you feel like crying, don't fight it. It's a natural — and healthy — emotional response.
    71. People can do benefit from crying except_______?
    A. reduce pressure
    B. attract help from other people
    C. learn about our emotions through crying
    D. cause healthy problems
    72. Why didn't the author cry when her grandmother died?
    A. Because her father did not want her to feel too sad.
    B. Because she did not love her grandmother.
    C. Because she was too shy to cry at that time.
    D. The author doesn’t give the reason.
    73. It can be inferred from the text that ______.
    A. there are two ways to keep healthy
    B. crying does more good to health than laughing
    C. crying and laughing play the same roles
    D. emotional health has a close relationship to physical health
    74. According to the author, which of the following statements is true?
    A. Crying is the best way to get help from others.
    B. Fighting back tears may cause some health problems.
    C. We will never know our deep feelings unless we cry.
    D. We must cry if we want to reduce pressure.
    75. What might be the most suitable title for the text?
    A. Power of Tears B. How to Keep Healthy
    C. Why We Cry D. A New Scientific Discovery
    (C)
    The huge explosion at Krakatau was the result of two different factors. One was that the volcano had not broken out for some time and so at the very center of the volcano there was a huge plug of lava, which acted like a cork(塞子) in a bottle, stopping the pressure below from being released(释放). The second factor was that ocean water entered the very centre of the volcano as the explosions became more violent. This caused superheated steam to build up enormous pressure and this was finally released in the largest explosion of all on August 27, 1883. The sudden release of the pressure sent huge amounts of ash, rock and dust into the sky. Some of the ash rose 80km into the air and traveled around the Earth causing brightly coloured sunsets for several years.
    Krakatau almost disappeared; for many years after this explosion, it remained very quiet. However, there was still activity going on under the sea and on 25 January, 1925, a small volcanic cone appeared above the surface of the water. This new volcano was named Anak Kmkatau, or Child of Krakatau. Over the following years, the size of the island grew larger, by 1959, the island was 300 metres above the surface of the sea. The volcanic activity has continued and the latest eruptions were in 1995.
    There is no doubt Krakatau will continue to grow and there is also strong evidence that at some point in the future there will be another violent explosion. Krakatau is in a part of the world where the surface of the Earth is unstable and is always moving and cracking. If, in the future, another “cork” becomes fixed in the centre of the volcano, the pressure will build up. A series of a smaller explosions will allow sea-water into the centre of the volcano and once again the result will be a terribly destructive explosion.
    76. The latest eruptions were in_______.
    A.1925 B. 1959 C. 1995 D. 1983
    77. The pressure under the volcano can not be released because _______.
    the plug looks like a cork in a bottle
    the volcano hasn’t broken out for some time
    the center of the volcano is blocked(堵塞) by lava
    the temperature of the steam is not high enough.
    78. We can infer from the article that Krakatau volcano________.
    A. has broken out three times B. never dies but continues to be active
    C. will kill many people again in the future D. is always moving and growing above sea.
    79. All of the following results are caused by the explosion at Krakatau EXCEPT that_____.
    A. ash, rock and dust was thrown high into the air
    B. other small volcanoes were soon produced.
    C. the island of Krakatau was destroyed
    D. people saw beautiful sunsets for some years
    80. The article is mainly about________.
    A. the cause of the Krakatau volcano
    B. the danger of the Krakatau volcano
    C. the history of the Krakatau volcano
    D. the future of the Krakatau volcano
    第二节 信息匹配 (共5小题,满分10分)
    下面有6个活动项目。
    A. Literature Camp: A group of famous writers will be present at the camp, offering studies in the development of Chinese literature from 1919 to 1949.You will visit seven museums relating to contemporary (当代的) literature.
    B. Exciting Holiday Camp:You can enjoy yourself climbing, sailing and swimming taught by trained adults in a camp near a lake. All meals are provided. The camp is open throughout June, July and August, and each session lasts for two weeks. It aims at boys and girls aged 9 to 14.
    C. Seagull (海鸥) Sailing Holidays: Suitable for all ages. You can learn to sail in three weeks. We offer teaching from qualified staff. Flats or apartments are provided in a beautiful, quiet fishing village. Breakfast, dinner and a packed lunch are included in the price of the holiday.
    D. Grace Island Hotel: Short stays (3 — 4 days) available. Famous for its excellent cooking, the hotel provides opportunities to relax and enjoy the heated swimming pool, beautiful music and top class bars and restaurants, with entertainment every night. All rooms have a sea view.
    E. Students’Working Holidays: A really cheap but healthy holiday. You can enjoy picking fruit in the heart of France. Accommodation (住宿) provided in farmhouses. All meals included. Free transportation is also provided. Why not write for further details?
    F. History Tours: We offer tours to Egypt with guides. The tour includes lectures about the history of Egypt and visits to museums. Travel by coach or riverboat. Accommodation in top hotels. Tours last 2 — 3 weeks.
    请你根据上述各活动的信息介绍,结合81~85项的相关爱好、兴趣,帮助他们找到合适的项目,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有一项是多余选项。
    81.____ Mike and Susan are university students. They want to take a holiday this summer, but they don’t have much money. They are dreaming of going to France.
    82.____ Bill Smith is a businessman. He is tired and needs a rest, but he does not have much time for a holiday. He wants to get away from city life and stay somewhere near the sea. He is interested in cooking.
    83.____ Susan has three weeks to spend on holiday. She doesn’t like sports, and she doesn’t like relaxing on the beach either. She enjoys sightseeing and learning about foreign countries’ history.
    84. ____Kelly studies Chinese in Beijing. She is interested in Chinese literature. She has some free time and would like to attend some kind of activity to learn about Chinese modern literature.
    85. ____Mr. and Mrs. Wilson and their three sons like outdoor holidays. They have never tried sailing, but they would like to learn. During their three-week holiday, they want to enjoy themselves in a beautiful, quiet fishing village.
    阅读理解:40分
    66-75 DADDCDDDBA76-85 CCBBAEDFAC
    III. 阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)
    阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
    A
    Few laws are so effective that you can see results just days after they take effect. But in the nine days since the federal cigarette tax more than doubled----to $1.01 per pack---smokers have jammed telephone ‘quit lines’ across the country seeking to kick the habit.
    This is not a surprise to public health advocates. They’ve studied the effect of state tax increases for years, finding that smokers, especially teens, are price sensitive. Nor is it a shock to the industry, which fiercely fights every tax increase.
    The only wonder is that so many states insist on closing their ears to the message. Tobacco taxes improve public health, they raise money and most particularly, they deter people from taking up the habit as teens, which is when nearly all smokers are addicted. Yet the rate of taxation varies widely.
    In Manhattan, for instance, which has the highest tax in the nation, a pack of Marlboro Light Kings cost $10.06 at one drugstore Wednesday. In Charleston, S.C., where the 7-cent-a-pack tax is the lowest in the nation, the price was $4.78.
    The influence is obvious.
    In New York, high school smoking hit a new low in the latest surveys----13.8%, far below the national average. By comparison, 26 % of high school students smoke in Kentucky, Other low-tax states have similarly depressing teen-smoking records.
    Hal Rogers, Representative from Kentucky, like those who are against high tobacco taxes, argues that the burden of the tax falls on low-income Americans “who choose to smoke.”
    That’s true. But there is more reason in keeping future generations of low-income workers from getting hooked in the first place. As for today’s adults, if the new tax drives them to quit, they will have more to spend on their families, cut their risk of cancer and heart disease and feel better.
    31. The text is mainly about___________.
    A the price of cigarettes
    B the rate of teen smoking
    C the effect of tobacco tax increase
    D the differences in tobacco tax rate
    32. What does the author think is a surprise?
    A Teen smokers are price sensitive.
    B Some states still keep the tobacco tax low.
    C Tobacco taxes improve public health.
    D Tobacco industry fiercely fights the tax rise.
    33. The underlined word "deter" in Paragraph 3 most probably means .
    A. discourage B. remove C. benefit D. free
    34. Rogers’ attitude towards the low-income smokers might be that of .
    A. tolerance B. unconcern C. doubt D. sympathy
    35. What can we learn from the last paragraph?
    A. The new tax will be beneficial in the long run.
    B. Low-income Americans are more likely to fall ill.
    C. Future generations will be hooked on smoking.
    D. Adults will depend more on their families.
    B
    People with disabilities make up a large part of the population. It is estimated that over 35 million Americans have physical, mental, or other disabilities. About half of these disabilities are “developmental", i.e., they occur before the individual's twenty-second birthday, often from genetic conditions, and are severe enough to affect three or more areas of development, such as mobility, communication, employment, etc. Most other disabilities are considered “adventitious", i.e., accidental or caused by outside forces.
    Prior to the 20th century, only a small percentage of people with disabilities survived for long. Medical treatment for these disabilities was unavailable. Advancements in medicine and social services have created a climate in which people with disabilities can expect to have such basic needs as food, shelter, and medical treatment. Unfortunately, these basics are often not available. Civil liberties such as the right to vote, marry, get an education, and gain employment have historically been denied on the basis of disability.
    In recent decades, the disability rights movement has been organized to fight against these infringements(违反;侵犯)of civil rights. Congress responded by passing major legislation recognizing people with disabilities as a protected class under civil rights statutes.
    Still today, people with disabilities must fight to live their lives independently. It is estimated that more than half of qualified Americans with disabilities are unemployed, and a majority of those who do work are underemployed. About two-thirds live at or below the official poverty level.
    Significant barriers, especially in transportation and public awareness, prevent disabled people from taking part in society. For example, while no longer prohibited by law from marrying, a person with no access to transportation is effectively excluded from community and social activities which might lead to the development of long-term relationships.
    Only when public attitudes advance as far as laws have will disabled people be fully able to take their rightful place in society.
    36. A “developmental" disability ______.
    A. develops very slowly over time
    B. is caused by forces
    C. occurs in youth and affects development
    D. is getting more and more severe
    37.Most disabled people used to die early because ______.
    A. disabilities destroyed major bodily functions
    B. they were not very well looked after
    C. medical techniques were not available
    D. they were too poor to get proper treatment
    38. In the author's opinion, to enable the disabled people to take their rightful place in society, ______.
    A.more laws should be passed
    B.public attitudes should be changed
    C.government should provide more aids
    D.more public facilities should be set up
    39. Which of the following cannot be inferred(推断)from the passage ?
    A.Many disabled people may remain single for their whole life.
    B.The public tends to look down upon the disabled people.
    C.The disabled people feel inferior to those surrounding them.
    D.Discriminatory laws prevent the disabled from mixing with others.
    40. The best title for this passage might be ______.
    A.Handicaps(不利条件;障碍;)of People with Disabilities
    B.The physical difficulties of the Disabled
    C.The Causes for Disabilities
    D.Medical Treatments for Disabilities
    C
    The quality of drinking water in Shanghai will meet European Union standard by 2010 and, a decade later, citizens in Shanghai will drink the best water in the world.
    These were the goals set out by the Shanghai Water Authority. With the city’s population expected to increase only slightly and the economy to boom by 2020, Chen Yin, and official with the water authority, said Shanghai’s water consumption will not increase from its present amount.
    Zhang Yue, director of the Urban Construction Division under the Ministry of Construction, said, “Shanghai is the first city in the country to publicize these ambitions. They will not be easy to achieve.”
    He said water saving will help keep the sustainable development of China’s economy.
    Saving one cubic meter of water means saving the city’s infrastructure(基础设施)costs by 10,000 Yuan. Last year, Shanghai saved 300 million cubic meters of water either from readjustment of industrial structure or the employment of new technology.
    “The aim is to arouse public awareness of the seriousness of water shortages,” Chen said. “The abundant surface water and amount of rain of the city are so misleading that they result in improper use of water.”
    Shanghai lacks drinkable water. The Huangpu River, which supplies 80 percent of the city’s drinkable water, is nearing exhaustion.
    The city, therefore, has been exploring new sources from the Yangtze River and growing forests along it to conserve quality water.
    Besides penning regulations, the authority is popularizing technology among the public to efficiently cut the amount of water used.
    At present, the city has 600,000 family toilets, each using 13 liters of water per flush. These are to be renovated(整修)to use only 9 liters of water per flush.
    The authority is renovating the first 200 toilets for households – at a cost of 40 Yuan each.
    In three years, all the toilets will be renovated, which saves the city nearly 15 million Yuan every year in water conservation.
    Another task the city is engaged in is the treatment of sewage(污水)to improve the water environment.
    At present the city can only treat 44 percent of its daily 5.04 million tons of waste water. To meet the total demand, 27 more sewage treatment factories are to be established with an estimated investment of 18 billion Yuan.
    41.People in Shanghai get their daily water mainly from _______now.
    A.the undergroundB.the rain
    C.the Yangtze RiverD.the Huangpu River
    42.According to the passage, some people have the wrong opinion of using water
    because .
    A.the renovating of family toilets will save plenty of water
    B.about half of waste water has been treated already
    C.advanced technology makes people use water as much as possible
    D.there is plenty surface water and large amount of rain at present
    43.The authority is renovating the first 200 toilets for households to .
    A.make people’s living more convenient
    B.improve people’s living standards
    C.ease employment pressure
    D.meet the total demand of water
    44.Which group of measures are all mentioned in the passage to save water?
    a.improve drinking water quality
    b.change some industrial structure
    c.introduce or use some new technology
    d.speed the economic development of Shanghai
    e.renovate some family toilets
    f.build more sewage treatment factories
    A.a, b, c, dB.b, c, e, f
    C.b, c, d, eD.a, b, e, f
    45.We can infer from the passage that .
    A.the boom of economy will need a larger amount of water in the future
    B.citizens today in Shanghai drink the best quality of water in the world
    C.not everyone today in Shanghai is aware of water shortage
    D.all the family toilets will be renovated to save water within 3 years
    31-45 CBADA CCBDA DDDBC
     (责任编辑:admin)
织梦二维码生成器
顶一下
(0)
0%
踩一下
(0)
0%
------分隔线----------------------------
高中语文
高中数学A版
高中数学B版
高中英语
高中物理
高中化学
高中生物
高中历史
高中政治
高中地理
高中日语、俄语
学习方法
高中竞赛