高中学习网-高中学习方法、解题技巧、知识点总结、学习计划、同步辅导资料!

高中学习网-人民教育出版社人教版部编同步解析与测评答案-电子课本资料下载-知识点学习方法与技巧补课解题技巧学习计划表总结-人教网-高中试卷网题库网-中学学科网

当前位置: 首页 > 高中英语 > 综合辅导 >

高一英语知识点:广东省2011年下学期期末复习检测(3)

http://www.newdu.com 2020-03-28 新东方 佚名 参加讨论

    65.From the passage we can see that the writer______________the Death Valley.
    A.appreciates
    B.is fearful of
    C.dislikes
    D.is tired of
    第二节 信息匹配(共5小题;每小题2分,满分10分)
    阅读下列应用文及相关信息,并按照要求匹配信息。请在答卷上写上对应题号的相应选项。首先,请阅读下列应用文。
    A. “Just do it!” — This slogan(口号)speaks out to teens. It tells them to do something, but only if they think it’s worth it. And if so, why not do it wearing Nike?
    B. “Always Coca-Cola.” — Coke’s slogans change every few years, but this one has enjoyed a lasting popularity because it shows the brand’s spirit. It seems to say “Coke is the only drink there is; there are no other forms of drink.”
    C. “Share moments, share life.” — This slogan from Kodak connects photos and beauty. It asks people to remember the happy moments in life by taking photos of them — using Kodak film of course!
    D. On hearing the slogan “Make yourself heard”, you will know there is Ericsson product for you to call anyone.
    E. There are some public service advertisements(PSAs)that educate people about public service projects, such as Project Hope. Its slogan is “Project Hope — Schooling every child.”
    F. One magazine ad says “Make me your window on the world!” The advertisers say that the weekly magazine can bring the world to your home. “Have you ever wondered what the Chinese eat for breakfast? Did you know that the Sahara Desert is getting bigger every year? This fascinating magazine, full of colour pictures, is your window on the world.
    请阅读以下购买者的信息,然后匹配购买者和他/她拟购买产品的广告语:
    Jack passed the entrance exam and was admitted to a famous university. These days, his father is looking for a mobile phone for him so as to keep in touch with each other closely.
    Tom was a senior middle school student. He likes sports very much and plays football every afternoon. But after class this afternoon he has to buy a pair of shoes because his shoes have been worn out.
    There’s a party this evening — for Mary’s 15th birthday. Her family are making preparations for it. Her brother’s job is to buy some drink.
    Joan doesn’t want to forget the past, especially the happy moments.
    Bill travels a lot when he was younger. Now that he has stopped his work, he enjoys reading about foreign people, places and customs.
    购买者
    66. Jack
    67. Tom
    68. Mary
    69. Joan
    70. Bill广告语
    A. Just do it!
    B. Always Coca-Cola.
    C. Share moments, share life.
    D. Make yourself heard.
    E. Project Hope — Schooling every child.
    F. Make me your window on the world!
    Ⅲ. 阅读 (共两节,满分50分)
    第一节 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
    46—50 DBCAB
    51---55 CDCDB
    56—60 DBDCA
    61-65 DBCCA
    第二节 信息匹配(共5小题;每小题2分,满分10分)
    66-70 DABCF
    III 阅读(共两节,满分40分)
    第一节 阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)
    阅读下面短文,掌握其大意,然后从41~55各题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项,并在答题卷上将该项涂黑。
    A
    Without proper planning, tourism can cause problems. For example, too many tourists can crowd public places that are also enjoyed by the inhabitants of a country. If tourists create too much traffic, the inhabitants become annoyed and unhappy. They begin to dislike tourists and to treat them impolitely. They forget how much tourism can help the country’s economy. It is important to think about the people of a destination country and how tourism affects them. Tourism should help a country, keep the customs and beauty that attract tourists. Tourism should also advance the wealth and happiness of local inhabitants.
    Too much tourism can be a problem. If tourism grows too quickly, people must leave other jobs to work in the tourism industry. This means that other parts of the country’s economy can suffer.
    On the other hand, if there is not enough tourism, people can lose jobs. Businesses can also lose money. It costs a great deal of money to build large hotels, airports, air terminals, first- class roads, and other support facilities(配套设施)needed by tourist attractions. For example, a major international class tourism hotel can cost as much as 50 thousand dollars per room to build. If this room is not used most of the time, the owners of the hotel lose money.
    Building a hotel is just a beginning. There must be many support facilities as well, including roads to get to the hotel, electricity, sewers to handle waste, and water. All of these support facilities cost money. If they are not used because there are not enough tourists, jobs and money are lost.
    41.Which of the following do you think has been discussed in the part before this selection?
    A. It is extremely important to develop tourism.  B. Building roads and hotels is essential.
    C. Support facilities are highly necessary.   D. Planning is of great importance to tourism.
    42.The underlined word“ inhabitants” (in Paragraph 1 ) probably means____________.
    A. tourists               B. passengers
    C. population              D. citizens
    43.Too much tourism can cause all these problems EXCEPT ____________ .
    A. a bad effect on other industries
    B. a change of tourists’ customs
    C. over-crowdedness of places of interest
    D. pressure on traffic
    44.It can be inferred from the text that _____________ .
    A. the author doesn’t like tourism developing so fast
    B. local people will benefit from tourist attraction
    C. other parts of a country’s economy won’t benefit from tourism much
    D. we can't build too many support facilities
    45.The author thinks it is good for local people to know that tourism will ____________ .
    A. waste a lot of money   B. weaken their economy
    C. help establish their customs   D. help improve their life
    B
    Everyone has got two personalities — the one that is shown to the world and the other that is secret and real.You don’t show your secret personality when you're awake because you can control your behaviour,but when you're asleep, your sleeping position shows the real you.In a normal night,of course,people frequently change their position.The important position is the one that you go to sleep in.
    If you go to sleep on your back,you’re a very open person.You normally trust people and you are easily influenced by fashion or new ideas.You don’t like to upset people,so you never express your real feelings.You’re quite shy and you aren't very confident.
    If you sleep on your stomach,you are a rather secretive(不坦率的)person.You worry a lot and you're always easily upset.You’re very stubborn(顽固的),but you aren't very ambitious.You usually live for today not for tomorrow.This means that you enjoy having a good time.
    If you sleep curled up(卷曲),you are probably a very nervous person.You have a low opinion of yourself and so you’re often defensive.You're shy and you don't normally like meeting people.You prefer to be on your own.You're easily hurt.
    If you sleep on your side,you have usually got a well-balanced personality.You know your strengths and weaknesses.You’re usually careful. You have a confident personality.You sometimes feel anxious,but you don't often get depressed.You always say what you think even if it annoys people.
    46.According to the writer,you naturally show your secret and real personality __________.
    A.only in a normal night
    B.only when you go to sleep
    C.only when you refuse to show yourself to the world
    D.only when you change sleeping position
    47.Which is NOT mentioned in the second paragraph about a person's personality?
    A.He or she is always open with others.
    B.He or she always likes new ideas earlier than others.
    C.He or she is always easily upset.
    D.He or she tends to believe in others.
    48.Point out which sentence is used to show the personality of a person who is used to sleeping
    on his or her stomach?
    A.He or she is careful not to offend others.
    B.He or she doesn’t want to stick to his or her opinion.
    C.He or she can't be successful in any business.
    D.He or she likes to bring others happiness.
    49.Maybe you don’t want to make friends with a person who sleeps curled up.Why?
    A.He or she would rather be alone than communicate with you.
    B.He or she is rarely ready to help you.
    C.He or she prefers staying at home to going out.
    D.He or she wouldn’t like to get help from you.
    50.It appears that the writer tends to think highly of the person who sleeps on one side because ________________.
    A.he or she always shows sympathy for people
    B.he or she is confident,but not stubborn
    C.he or she has more strengths than weaknesses
    D. he or she often considers annoying people
    C
    How to eat healthfully can be especially complex for working women who often have neither the desire nor the time to cook for themselves (or for anyone else). Registered dietitian(营养专家)Barhara Morrissey suggests that a few simple rules can help.
    “Go for nutrient dense foods,” she suggests, “foods that contain a multiple of nutrients. For example, select whole wheat bread as a breakfast food, rather than coffee cake. Or drink orange juice rather than orange drink, which contains only a small percentage of real juice-the rest is largely colored sugar water. You just can’t compare the value of these foods, the nutrient dense ones are so superior,” she emphasizes.
    Morrissey believes that variety is not only the spice of life — it’s the foundation of a healthful diet. Diets which are based on one or two foods are not only virtually impossible to keep up the strength, they can be very harmful, she says, because nutrients aren’t supplied in sufficient amounts or balance.
    According to Morrissey, trying to find a diet that can cure your illnesses, or make you superwoman is a fruitless search. As women, many of us are too concerned with staying thin, she says, and we believe that vitamins are some kind of magic cure to replace food.
    “We need carbohydrates, protein and fat — they are like the wood in the fireplace. The vitamins and minerals are like the match, the spark, for the fuel,” she explains. “We need them all, but in a very different proportions. And if the fuel isn’t there, the spark is useless.”
    51. From the paragraph we know that working women .
    A. think cooking is especially complicated
    B. do not share the same views with registered dietitians
    C. are busy and not interested in cooking
    D. are likely to eat healthfully
    52. Orange juice is different from orange drink in that .
    A. it contains only a small percentage of real juice
    B. it is natural, nutritious and prepared from real oranges
    C. it is largely orange-colored sugar water
    D. it produces nothing but calories
    53. In Paragraph 4, “a fruitless search” means .
    A. an effort with no results
    B. a search for a diet without fruits
    C. a research on fruitless diet
    D. a diet serving as medicine
    54. Many women take it for granted, according to passage that .
    A. a balanced diet can result in being fat
    B. staying thin and healthy are both possible
    C. lack of variety in diets leads to staying thin
    D. vitamins are some kind of substitutions (替代品) for food
    55. By “if the fuel isn’t there, the spark is useless”, the author means .
    A. carbohydrates, protein and fat are enough to support a human life
    B. vitamins and minerals are virtually of no value
    C. carbohydrates, protein and fat are as important as vitamins and minerals
    D. without carbohydrates, protein and fat, vitamins and minerals are of no use
    第二节 信息匹配(共5小题;每小题2分,满分10分)
    请阅读下列应用文及相关信息,并按照要求匹配信息。请在答题卡上将对应题号的相应选项字母涂黑。
    The people below are all looking for a hotel in Scotland for their holidays. After the description of these people, there is information about six Scotland hotels A-F. Decide which hotel would be most suitable for the people mentioned in questions 56-60 and then mark the correct letter(A-F) on your answer sheet. There is one extra paragraph about one hotel which you don’t need to use.
    56.Two women friends who want to do several all-day hikes in the mountains during the spring. They like a place with traditional decorations and superb views
    57.A woman with two children aged six and ten, who will spend July in Scotland. The children are interested in animals and plants and the mother enjoys fashions.
    58.A handicapped lawyer who must use a wheelchair but drives her own car. She enjoys concerts, museums, fine architecture and swimming. She will spend the first two weeks of October in Scotland.
    59.A writer, a teacher and their one-year-old daughter. They want to be in a quiet place during August. They enjoy good food, and like to take long walks(the baby rides in a back-pack).
    60.An old couple, aged 65 and 68. They love mountain scenery and still take easy walks by the lakeside when they can. They hope to enjoy fresh air and some relaxing activities.
    A.Edinburgh. Post House
    A popular base for visitors to Edinburgh, this fine hotel stands next to the zoological Gardens within easy reach of the many famous sights, shops and entertainments of one of Europe’s most elegant capitals.
    B.Gatehouse of Fleet. Cally Hotel
    This impressive hotel, well-known for its good Scottish cooking, is an ideal choice for a relaxing family holiday. Set in 100 acres of private grounds, the Cally, a former stately home, has something for everyone including its own fishing lake, outdoor heated swimming pool, green lawn, tennis court, children’s playground and sauna baths.
    C.Glenborrodale. Glenborrodale Castle Hotel
    There can be few better places for a refreshing holiday than this picturesque hotel set in its own 120 acres of beautiful countryside by charming Lake Sunart on the Ardnamurchan Peninsular(半岛). Boating and fishing are both available here.
    D.Inverness. Royal Hotel!
    A unique feature of the Royal is its fine collection of antique furniture, china and glass. This friendly comfortable hotel, a favourite meeting place for the townspeople, is an excellent base for getting to know the Highlands-Lake Ness, Great Gien and Culloden Moor are all within easy reach.
    E.Peebles. Tontine Hotel
    The Tontine had a fascinating beginning-it was built in 1808. This homely hotel has been extended to make it a really comfortable base for exploring the Tweed Valley and the attractive Lowland country.
    F.North Berwick. Marine Hotel
    This fine hotel overlooks the famous West Links golf course and is close to several sandy beaches. The Marine has its own open-air swimming pool and putting green as well as tennis courts, squash courts and saunas. Edinburgh, well-know for its art festivals, is only some 24 miles away.
    Ⅲ. 阅读(共两节,满分40分)
    第一节 阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)
    A【答案与解析】 41—45 DDBBD
    本文主要讲述如果没有适当的计划,旅游业会带来的各种问题。
    41.D。意图理解题。本文一开始便讲如果没有适当的计划,旅游业会带来的各种问题,可见前文叙述适当计划的好处,以正反两方面来阐述。
    42.D。推理判断题。文中提到太多游客来该国inhabitants喜欢的地方,可见它指本国本土的居民。
    43.B。细节理解题。本文提到旅游业过于兴旺会带来的各种后果中提到了A、C、D,但没有说会改变游客的风俗习惯。
    44.B。推理判断题。从文中的讲述可以推知,旅游业会使当地人获益。
    45.D。细节理解题。 本文讲述了旅游业的很多好处,其中之一是advance their wealth and happiness.
    B 【答案与解析】 46—50 BCCAB
    46. B。细节理解题。根据第一自然段末 The important position is the one that you go to sleep in.
    47. C。推理判断题。You don’t like to upset people …. 跟C有区别。
    48. C。推理判断题。第三自然段第4句You usually live for today not for tomorrow 表明,这种人目光短浅、得过且过,难有建树。
    49. A。推理判断题。根据第四自然段,此种人属于神经质内向型,很难相处。
    50. B。推理判断题。根据第五自然段,此种人心理素质好,清楚地知道自己的优缺点。坚持正确的主张不是固执。
    C【答案与解析】 51—55 CBADD
    职业妇女忙,对做饭不感兴趣,许多妇女想当然地认为维他命是一种食物的代替品。
    51.C。推理判断题。从第一自然段可以知道职业妇女忙,对做饭不感兴趣,从第一段的“have
    neither the desire nor the time to cook for themselves”(即没有愿望也没有时间为她们自己做饭),可以看出C项正确。 
    

(责任编辑:admin)

织梦二维码生成器
顶一下
(0)
0%
踩一下
(0)
0%
------分隔线----------------------------
高中语文
高中数学A版
高中数学B版
高中英语
高中物理
高中化学
高中生物
高中历史
高中政治
高中地理
高中日语、俄语
学习方法
高中竞赛