|
13.(2011•泰安高一检测)Everyone has a(n)________chance.Now,let’s see who can do it best. A.same B.equal C.well D.alike 解析: 前句句意:每个人都有平等的机会。same前经常加the;well adj.健康的;alike常作表语,相像的;equal平等的。 答案: B 14.When a person is________,talking with others often helps him feel better. A.in trouble B.in danger C.in silence D.in a trouble 解析: in trouble的含义是“在危险、受罚、痛苦、忧虑等的处境中”;in danger表示“处于危险中”;in silence的含义是“无声地;沉默地”。由下半句“和别人谈谈通常能让他感觉好一些”可知,只有in trouble和句意符合。 答案: A 15.—John is always working hard. —So he is.I believe all his efforts will________at last. A.reward B.be rewarded C.return D.be returned 解析: reward表示“回报;报酬”;return的含义是“归还;回来”。本句efforts与reward之间存在被动关系,故用被动语态形式。句意为:我相信他所有的努力终将获得回报。 答案: B Ⅱ.阅读理解 While I was visiting my parents,a question about my grandparents made my mother leave the room.Both of them had died before I was born.My grandfather died in war and my grandmother was taken by cancer in the early 1960s.My mother always gets emotional when the subject of her parents is brought up. When she returned,I expected to see her wiping her eyes,but there were no tears this time;there was a box.It was an old brown shoe box.“I want you to have this,” she said.“I’ve had these since my mother died,but I could never bring myself to read them.These are all the letters that my mom and dad wrote to each other during the war.” I couldn’t believe my ears.“Why hadn’t I ever heard about them before?” My mind was racing.Then it hit me that she had kept them secret in case I destroy them in my youth like so many of her other memories of her mother. She said,“In fact,some of these letters have never been opened,because the War Department took two months to finally inform my mother of my father’s death,and during that time she was writing a letter a day as usual.” She started to cry a little. When I returned to my home,I began to read the letters.I did have some trouble reading my grandmother’s writing at first.But as I got through the letters,I found out why—she couldn’t afford to get a pen and had no way to sharpen the old school pencil,so the writing was not clear. I spent three days finishing reading those letters full of love.It was a great experience to know my grandparents. [语篇解读] 作者的妈妈给了他一个旧盒子,里边全是他爷爷奶奶的通信。 1.Every time the writer’s grandparents were talked about,the writer’s mother________. A.got angry B.left the room C.felt very sad D.felt very interested 解析: 推理判断题。根据第一段的My mother always gets emotional以及第二段的When she returned,I expected to see her wiping her eyes可知作者的妈妈每次谈到她的父母时都会很伤心。 答案: C 2.What can we know about the writer’s grandparents? A.They both died of cancer. B.They died in their early sixties. C.They died soon after the writer was born. D.They wrote to each other very often during the war. 解析: 推理判断题。根据第四段的and during that time she was writing a letter a day as usual.可知作者的祖父母在战争期间通信频繁。 答案: D 3.The writer thought that he hadn’t been told about the letters before because________. A.his mother didn’t want him to know about his grandparents B.his mother worried those letters would make him sad C.his mother worried he might destroy those letters D.his grandparents kept those letters secret (责任编辑:admin) |
