| Huangteng Canyon, “King of White Water Rafting” Huangteng Canyon is praised as “Guangdong’s Little Jiu Zhai Paradise”.The water quality and scenery are first-class.Opened in 2004, Huangteng Canyon has been considered the most attractive and exciting white water rafting location in China. With natural scenery at the riverside, Hungteng canyon was designed by the watercourse experts.You will experience the waterfall and the peculiar stone drifting along river. The river of Huagteng Canyon is 4.8 km long and has 130 different falls.The highest can reach 12 meters.You can begin your journey on the river at various points depending on the level of excitement sought. Location:Dong town, Qingcheng district, Qingyuan Price:Warrior Rafting: 138 Yuan/person Joyful Rafting: 98 Yuan/person Xuanzhen Ancient Cave, More Than Just Rafting Xuanzhen Ancient Cave has much to offer.The rafting experience is 4.3 km long and includes 130 different falls.All the falls linked together can reach 100 meters in height.The whole voyage will last around 1.5 hours. Besides rafting, Xuanzhen Ancient Cave Ecology Resort also provides activities including swimming, exploration, fishing and war games. Location:Xuangzhen Ancient Cave Ecology Resort, Qingxin County, Qingyuan Price:138 Yuan/person(adult); 68 Yuan/person(child) Bi Jia Mountain, Rafting All Year Round Located in Bi Jia Mountain Resort in Qingyuan, Bi Jia River has a dam to control the water flow.Travelers can enjoy rafting throughout the year. Location:Bi Jia Mountain Resort, Qingxin County, Qingyuan Price:Warrior Rafting: 238 Yuan/person Joyful Rafting: 138 Yuan/person All the three includes life jacket, helmet, and 100,000 Yuan travel insurance. 17.A young couple and their son want to go to Xuanzhen Ancient Cave for their holiday.How much will they pay at least? A.514 yuan.B.374 yuan. C.344 yuan. D.304 yuan. 18.These activities aimed at ________. A.young peopleB.rich peopleC.studentsD.city people 19.Which of the following sentences is false according to the text? A.In China the most attractive and exciting white water rafting place is Huangteng Canyon. B.If a visitor dies in warrior rafting in Bi Jia Mountain, he or she won’t get paid from insurance. C.It is only in Bi Jia Mountain that visitors can raft in winter. D.If a visitor wants to raft in Huangteng Canyon, it will cost him or her at least 98 yuan. 20.The text is most probably taken from _______. A.a newspaperB.a posterC.a bookD.a notice 参考答案 1.B考查推理判断。从children与表格中设计的问题知是对城乡学生情况的调查。 2.C考查数字计算。从Eyesight一栏可知。 3.D考查细节理解。全卷调查了9类问题,没有D项设计的问题。 4.A考查细节理解。从Classroom facilities一栏可知。 5.D考查正误判断。从最后一栏知城乡学生在找工作上有不同,但并没提到城市学生找想工作困难这一话题。 6.A考查推理判断。从第六段中的the latest Ryan Devlin Fan Club newsletter可推知。 7.D考查推理判断。从文章的最后一句可推知。 8.B考查正误判断。从第五段的第二句可知B项正确。 9.C考查推理判断。从Devlin wants to try a different character in his next movie.可知。 10.C考查目的推断。通读文章可知这个富人写信的目的就是想打听是否可以克隆他的猫。 11.A考查词义猜测。文章中划线词是命题者虚构的一个单词,根据该词所在的句意知为“使入迷;被吸引”,故A项正确。 12.D考查正误判断。A项与文章意思不符合,文中没提到他是如何致富的;B项文章提到;C项并不是那个人的观点;通过推理判断知D项正确。 13.B考查文体理解。A项指“记叙”,B项指“通知、告示”,C项指“评/议论”,D项指“报道”。本文是提醒人们不要购买野生的Parrots,以及如何对付那些贩卖野生动物者,显然本文是一个告示,故B项正确。 14.C考查细节理解。从第二段最后一句可知。 15.A考查词义猜测。文章中划线词是命题者虚构的一个单词,从该词所在句的意思及后一句Or keep the bird at home?的意思可知其意为“释放”,故A项正确。 16.D考查主旨理解。文章第一段讲述不要购买wild parrots,第二段讲述非法拥有wild parrots都是违法的,最后一段讲述保护生物多样性的重要性,因此,D项最能概括文章的主旨。 17.C考查数字计算。从第二个栏目知应该是138(成人票)×2+68(儿童票)=344。 18.D考查目的推断。从文章第一句知本广告应该是针对城市的人们。 19.B考查正误判断。从文章最后一句知B项不正确。 20.A考查推理判断。本文是一则向城市人推荐周末休闲去处的文选,因此,A项是打广告的最佳地点 (责任编辑:admin) | 
